Γενικές οδηγίες

Δυσανεξία – ενοχλήσεις στα χείλη και τα μάγουλα

Είναι λογικό τις πρώτες ημέρες μετά την τοποθέτηση των μηχανισμών να υπάρχουν ενοχλήσεις στα χείλη και τα μάγουλα. Συνήθως η ενόχληση διαρκεί μόνο λίγες ημέρες. Στα σημεία που νιώθετε ενόχληση τοποθετείστε ένα μικρό κομμάτι από το «κεράκι» που σας δόθηκε στο ιατρείο. Επίσης, ανάλογα με τους μηχανισμούς που έχουν τοποθετηθεί, είναι πιθανόν να δημιουργηθεί κάποιος ερεθισμός ή εντύπωμα («σημάδι») στη γλώσσα. Είναι πολύ βασικό να διατηρείτε πολύ καλή στοματική υγιεινή (κατά την οποία βουρτσίζετε προσεχτικά και τη γλώσσα) και να αποφύγετε την κατανάλωση όξινων και καυτών τροφών μέχρι να αποδράμει η ενόχληση. Εάν εξέχει ή έχει μετακινηθεί κάποιο σύρμα, επικοινωνήστε μαζί μας!

Αίσθημα κινητικότητας στα δόντια

Είναι πιθανό σε κάποια στάδια της θεραπείας να αισθάνεστε ότι τα δόντια σας είναι «χαλαρά». Είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς τα δόντια μετακινούνται σταδιακά! Σε αυτές τις περιπτώσεις, προτιμάτε την κατανάλωση μαλακών τροφών για να μην είναι ενοχλητική η αίσθηση της κινητικότητας των δοντιών κατά τη διάρκεια της μάσησης.

Έντονη πίεση στα δόντια – πόνος

Τις πρώτες ημέρες μετά την ενεργοποίηση των μηχανισμών (συνήθως τη δεύτερη και τρίτη ημέρα), είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε μια πίεση στα δόντια σας. Εάν το αίσθημα αυτό γίνει έντονο, μπορείτε να πάρετε ένα παυσίπονο (παρακεταμόλη) και πιθανότατα θα υποχωρήσει άμεσα. Επίσης, καλό είναι να προτιμήσετε την κατανάλωση μαλακών τροφών για το
πρώτο αυτό διάστημα.

Αποκόλληση κάποιου μηχανισμού

Εάν ξεκολλήσει κάποιος μηχανισμός μην ανησυχείτε, απλά επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα και θα σας δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες!

Ορθοδοντική και αθλοπαιδιές

Κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μας ασθενείς, δεν χρειάζεται να διακόψουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες! Ωστόσο, οι ασθενείς που ασχολούνται με αθλήματα όπου υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού στο πρόσωπο, θα λάβουν νάρθηκα προστασίας και αναλυτικές οδηγίες!