Πρώτη Ορθοδοντική εκτίμηση – Πρώτα ραντεβού

Πρώτη εξέταση

Η κατάλληλη ηλικία για την πρώτη επίσκεψη των παιδιών στον Ορθοδοντικό, όπως συστήνει και η Αμερικανική Ένωση Ορθοδοντικών, είναι περίπου στα 7 έτη. Παρότι κάποιος μπορεί να θεωρεί αρκετά νωρίς την ηλικία αυτή για ορθοδοντική αξιολόγηση, η εκτίμηση είναι αρκετά χρήσιμη διότι μπορούν να ανιχνευθούν ορθοδοντικά ή/και σκελετικά προβλήματα και να κριθεί απαραίτητη μια Α΄ Φάση Ορθοδοντικής θεραπείας. 

Παράλληλα, είναι δυνατόν να προβλεφθεί εάν θα χρειαστεί μελλοντικά Ορθοδοντική θεραπεία ή εάν χρειάζεται παρακολούθηση του παιδιού μέχρι την ανατολή όλων των μονίμων δοντιών και την ολοκλήρωση της αύξησης του προσώπου.

Ωστόσο, ακόμα και για μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά αλλά και για τους ενήλικες, ποτέ δεν είναι αργά για μία εκτίμηση από τον Ορθοδοντικό!

Εάν επιθυμείτε μία πρώτη Ορθοδοντική εκτίμηση, καλέστε μας για ραντεβού!

Πρώτα ραντεβού

Κατά την πρώτη επίσκεψη στην κλινική μας θα γίνει μία πρώτη κλινική εξέταση, θα ενημερωθείτε για τα υπάρχοντα ορθοδοντικά προβλήματα και θα συζητήσουμε τυχόν προβληματισμούς, δικούς σας ή του παιδιού σας. Σε αυτή την επίσκεψη δεν είναι απαραίτητο να φέρετε μαζί κάποια ακτινογραφία, εκτός εάν ήδη υπάρχει οπότε καλό θα ήταν να την προσκομίσετε.

Εφόσον κριθεί απαραίτητη κάποιου είδους θεραπεία, θα σας δοθεί παραπεμπτικό για τις αναγκαίες ακτινογραφίες, τις οποίες θα προσκομίσετε στη δεύτερη επίσκεψη, οπότε και θα ληφθούν και θα καταγραφούν όλα τα διαγνωστικά στοιχεία (ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό, αρχικές φωτογραφίες και αποτυπώματα).

Στην τρίτη επίσκεψη θα σας παρουσιαστεί αναλυτικά το σχέδιο θεραπείας και θα συζητήσουμε και για τις ενδεικνυόμενες εναλλακτικές, όσον αφορά τους ορθοδοντικούς μηχανισμούς που θα εφαρμοστούν (μεταλλικά σιδεράκια, κεραμικά, γλωσσικά, νάρθηκες κλπ).

Εφόσον ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτών των συνεδριών, ξεκινά το υπέροχο ταξίδι στον Κόσμο της Ορθοδοντικής, με τελικό προορισμό ένα πανέμορφο και υγιές χαμόγελο που θα διατηρηθεί για μια ζωή!