Σχετικά με την Ορθοδοντική

Τι είναι η Ορθοδοντική?

Ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της Οδοντιατρικής που ασχολείται με τη διευθέτηση των δοντιών στο άνω και κάτω οδοντικό τόξο, τη σύγκλειση των δοντιών (τον τρόπο με τον οποίο «κουμπώνουν» τα άνω και κάτω δόντια), τη λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος, τη σχέση των γνάθων μεταξύ τους, την αύξηση και εν γένει την αρμονία και την αισθητική του κρανιοπροσωπικού συμπλέγματος.

Ο Ορθοδοντικός είναι ο εξειδικευμένος Χειρουργός Οδοντίατρος, ο οποίος μετά την Οδοντιατρική του εκπαίδευση ολοκλήρωσε επιτυχώς τριετές μεταπτυχιακό ειδίκευσης στην Ορθοδοντική και στον οποίο χορηγήθηκε η άδεια ειδικότητας της Ορθοδοντικής κατόπιν εξετάσεων στο Υπουργείο Υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται η Ορθοδοντική θεραπεία?

Η Ορθοδοντική θεραπεία δεν αποτελεί «προνόμιο» των μικρών μας φίλων. Αντιθέτως, η ορθοδοντική θεραπεία ενδείκνυται και δύναται να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις οδοντικών ανωμαλιών ή/και σκελετικών προβλημάτων σε παιδιά και εφήβους καθώς και σε ενήλικες. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά είναι η υγεία των δοντιών και του περιοδοντίου (απουσία τερηδονικών βλαβών, ουλίτιδας, περιοδοντίτιδας κλπ) κάτι το οποίο θα κρίνει ο Ορθοδοντικός και ο θεράπων Οδοντίατρος. 

Ειδικά, η πρόοδος στον τομέα των ορθοδοντικών μηχανισμών επιτρέπει τη θεραπεία ενηλίκων και εφήβων με μηχανήματα υψηλής αισθητικής που είναι λιγότερο εμφανή    (κεραμικά –λευκά- σιδεράκια, διαφανείς νάρθηκες) ή και πλήρως αόρατα (γλωσσικά – εσωτερικά) σιδεράκια!

Μετά την πρώτη επίσκεψη στην κλινική μας, αφού συζητήσουμε τα ορθοδοντικά σας προβλήματα, θα ενημερωθείτε για το φάσμα των ορθοδοντικών μηχανισμών που ενδείκνυνται για τη θεραπεία σας και θα επιλέξουμε μαζί αυτούς που ταιριάζουν στις ανάγκες και επιθυμίες σας.